Wat is Mintal?

Bij Mintal maken we natuurlijke geuren voor in de keuken of badkamer. 

Wij werken van oorsprong tot product. Dit betekent dat wij ook onze eigen plantaardige grondstoffen verbouwen en oogsten of verzamelen, zowel in Nederland als in Italië. De meeste grondstoffen komen uit Italië, van de permacultuur-boerderij Trifoglio van Tedje en Herman in de Apennijnen. Daar oogsten wij eigen teelt, wilde en semiwilde planten.

De kruiden worden gedeeltelijk vers gedestilleerd of op natuurlijke wijze op hout gedroogd. De destillatie gebeurt in ons Geurhuis. Daar produceren we de kruidengeurstoffen in ambachtelijke koperen ketels met bergwater. Daarna worden de kruiden, etherische olieën en hydrolaten in Beek vers in handgemaakte verzorgingsproducten en smaakmakers verwerkt.

Hierbij wordt geen enkele chemische of giftige toevoeging gebruikt, niet voor, tijdens of na de teelt of verwerking!

grote ketel

0 comments on “Wat is Mintal?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *